Wat is originele komboecha bio van Irminhildis?

Originele komboecha bio van Irminhildis is een natuurproduct dat ontstaat uit de fermentatie van een oplossing op basis van thee en suikers. Met behulp van de typische micro-organismen, die eigen zijn aan komboecha, wordt deze oplossing omgezet in nieuwe komboecha. Tijdens dat fermentatieproces worden de suikers in de oplossing omgevormd tot zuren. Het eindresultaat is een zure drank die miljoenen micro-organismen per ml (!) bevat. In komboecha leven 4 gistsoorten en 13 stammen van bacteriën samen. Het is de aanwezigheid van deze cluster aan micro-organismen die de komboecha van Irminhildis zijn bijzondere kwaliteiten geeft.

De originele komboecha bio van Irminhildis is zuiver en dus niet aangelengd. Hij wordt met de grootste zorg geproduceerd, in overeenstemming met het eeuwenoude, originele recept. Enkel de beste ingrediënten worden gebruikt, d.w.z. dat enkel zwarte en groene thee, witte rietsuiker, glucose en honing van de hoogste kwaliteit gebruikt worden. Het gebruikte water is zeer zuiver. Zo is de komboecha van Irminhildis een compromisloos 100% (onverdund) natuurlijk levend biologisch product van de hoogste kwaliteit.

De naam ‘komboecha’ is niet beschermd. Als je een artikel met de naam ‘komboecha’ aantreft in een winkel, garandeert dit bijgevolg niets over dit product. Irminhildis kiest ervoor om pure, onverdunde, levende (niet-gepasteuriseerde) bio komboecha te blijven maken, in overeenstemming met het originele recept. (Als men echte, levende komboecha pasteuriseert, verhit dus, dan sterven de micro-organismen).

Niet zonder enige trots melden wij hier ook dat onze komboecha in het boek ‘De helden van het echte eten’ staat. In dit boek worden ambachtelijke en kleinschalige producenten geëerd omwille van de zuiverheid en de natuurlijkheid van hun product.

komboecha1